Is er niet ook gewoon een Quick fix?🤨

Gepubliceerd op 6 februari 2024 om 17:00

Je paard heeft ergens last van, je laat iemand komen voor een behandeling of geeft een supplementje, en alles is weer opgelost. Zou makkelijk zijn hè? Maar meestal werkt het niet zo helaas. Vaak hopen mensen hier wel op, wat ik ook wel snap. En veel marketing speelt hier natuurlijk ook op in: ‘Koop dit supplement of voer en het probleem is opgelost!’ Soms lijkt het ook wel even te werken en dan plots komt het probleem nog erger terug of er ontstaat weer een nieuw probleem...

De problemen waar ik vaak bij wordt gehaald zijn meestal meer chronische problemen. Ze zijn langzaam ontstaan. Voor een acute aandoening kan je vaak ook beter naar de ‘gewone’ dierenarts. Zoals een plotse kreupelheid, koorts, koliek, een wond, etc. Al kan je hierbij ook vaak nog holistisch ondersteunen. Zie hierboven bijvoorbeeld de Medical taping bij een peesblessure, met onder andere daarbij nog inwendig ondersteunen en Acupunctuur bijvoorbeeld.

Bepaalde problemen kunnen ogenschijnlijk 'ineens' komen, terwijl er al veel langer onderliggende problemen zitten in het lichaam. Een lichaam heeft heel veel routes om het alsnog zo lang en goed mogelijk functionerend te houden, totdat het écht niet meer lukt. De druppel die de emmer doet overlopen. Dan plots komen de voor de meeste mensen duidelijke symptomen, zoals jeuk, hoefbevangenheid, hoesten, etc.

Maar aangezien er bij de meeste problemen dus een onderliggend, langdurig proces als oorzaak aanwezig is, is dit ook niet even met 1 behandeling of supplementje weer te fixen helaas. Vaak is er wel wat verbetering mogelijk op kortere termijn gelukkig, maar om echt de oorzaak aan te pakken heeft tijd nodig. Dit vraagt dus ook wat van jou als eigenaar: geduld, doorzettingsvermogen en bereid zijn om bepaalde aanpassingen te doen voor je paard bijvoorbeeld.
En hoe sneller je erbij bent, hoe sneller en beter we het meestal weer kunnen oplossen 😁

En let op: ook met natuurlijke middelen kan je de neiging krijgen tot een quick fix of symptoombestrijding. Bijvoorbeeld met kruiden kan je ook symptomen, zoals bijvoorbeeld hoesten, onderdrukken, zonder daarbij de oorzaak aan te pakken. Dan los je dus eigenlijk nog steeds het probleem niet écht op.

 

Dus, kies jij voor de quick fix of de langdurige oplossing?😉